Chris Maile


  

 

Chris er av skotsk herkomst og familien hans kommer fra The Isle Of Skye, en øy på vestkysten av Skottland.
En kanskje medfødt interesse for whisky førte til et engasjement som whiskykonsulent i Norge for Diageo og andre importører.

Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn tolv år, og har gjennom mer enn 800 tastings med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
I 2004 arrangerte han Oslo Whiskyfestival for første gang. Festivalen i 2012 samlet mer enn 1500 deltakere.
Chris' entusiasme og whiskykunnskap kombinert med hans sekkepipespilling gjør en kveld i hans selskap til en minnerik og sann fornøyelse.

Som en anerkjennelse av Chris' betydelige bidrag til økt kunnskap og markedsføring av skotsk whisky i Norge gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" som er skotsk whiskyindustris høyeste utmerkelse, i en seremoni på Blair Castle i Skottland den 3. oktober 2005.

The Keepers of the Quaich er et eksklusivt skotsk whiskylag med medlemmer fra hele verden. Klubben, som ble stiftet i 1988, representerer den skotske whiskyindustrien internasjonalt og ærer samtidig de som har gjort betydelige bidrag for å fremme den brune drikken. To ganger i året samles medlemmene i det skotske høylandet til en storslått utdelingsseremoni med bankett og nye keeper- og mastertildelinger. Seremonier holdes to ganger årlig, og ca. 20 stykker ordineres hver gang.
WHISKY CONSULTING AS - Landingsveien 80 0767 Oslo - Tlf: (+47) 915 34035 - Org. nr. 965627626 MVA
aaaaaaaaaaaaiii