Whiskybadet
"For noen år siden kontaktet whiskyentusiast og daværende innehaver av Skuret Kulturpub Yngve Blokhus whiskykonsulent Chris Maile om han kunne holde noen whiskysmakinger. Chris, som jo også arrangerer Oslo Whiskyfestival, var ikke på noen som helst måte ukjent med konseptet, men da Yngve fortalte at han tenkte seg en serie på hele ti ulike smakinger, måtte Chris klø seg i hodet. Ti smakinger?? En ting er å finne interessante temaer til tre-fire smakinger, men ti? I Whiskybadets sjette sesong runder man altså femti smakinger!

Yngve kan fortelle at han aldri hadde trodd det skulle bli så mange seanser, da han startet opp det hele for fem år siden. Lokalene har skiftet siden starten, smakingene finner i dag sted i kantinen på NISS, skole for teaterkunst.

Lett mimring viser at bortsett fra selve foredragsholderen, så er det ingen som har vært til stede på alle smakingene, men de ivrigste har bare gått glipp av fire-fem smakinger i løpet av de årene smakingene har foregått. Seansene har alltid foregått i en avslappet og gemyttlig atmosfære, med stor takhøyde for divergerende meninger, og raust rom for å stille ”dumme” spørsmål.

Temaene på Whiskybadet har da også vært varierte, fra de underholdende og avslappede til de mer nerdete og krevende. Vi nevner i fleng: New make vs ferdig produkt (der man smaker blindt og skal prøve å finne destilleripreget, vanskeligere enn man skulle tro), whisky og mat (julemat, sjokolade, oster m.m), vertikalsmakinger, ulike fattyper, for ikke å glemme blindsmakinger, der nybegynnere har hatt en lei tendens til å gå av med seieren, noe som selvsagt er utrolig irriterende for veteranene."
                           Arnt Steffensen

  Whiskybadet -   
er inne i sin tiende sesong og arrangeres nesten alltid på den første lørdagen i måneden i Chr. Kroghsg. 2. 

Whiskybadet er en gjeng whiskyentusiaster som møtes 8-10 ganger i året på kantina på NISS. Under ledelse av en av Norges ledende whiskyeksperter, Chris Maile, utforsker vi whiskyens store dyp. Vi legger vekt på ikke å være snobbete og formelle, tvert imot, selve poenget er å ha det gøy. Whiskybadet består av to deler, selve smakingen fra 17:00-ca 19:00 og middag fra ca 19:30 og utover. Man kan være med på en av delene eller begge. Det er absolutt nødvendig med forhåndspåmelding.

Under finner du info fra Yngve om påmelding.


Påmelding til alle Whiskybad ved å sende e-post til badeiwhisky@gmail.com  eller ved å sende SMS til 95100931. Forhåndspåmelding nødvendig. Husk å si fra om du melder deg på smaking eller middag eller begge deler. Husk også at Whiskybadet har et max-antall gjester på 40. Det kan lønne seg å bestille plass i god tid.

Vi gleder oss til å se gamle og nye whiskybadere,
Yngve Blokhus & Martin Sæther Arentz
whiskyentusiaster

WHISKY CONSULTING AS - Landingsveien 80 0767 Oslo - Tlf: (+47) 915 34035 - Org. nr. 965627626 MVA
aaaaaaaaaaaaiii