top of page

WHISKYMIDDAGER
 - kurs om WHISKY OG MAT 

Whisky Consulting har en lang historie med å arrangere whiskymiddager, fra den tradisjonelle årlige Burns Night Supper, Bølgen & Moi Whisky Banketter, til den nåværende 'Matches Made in Heaven'-serien på Abelone Kjøkken & Bar.

Å servere whisky til mat er ikke bare å servere din favorittwhisky til din favorittrett. Om du drikker en utpreget medisinsk single malt whisky, f.eks Laphroaig, til en eplepai, så vil du ikke like hverken whiskyen eller paien. Å sette mat og whisky sammen krever noen enkle, men viktige regler. Det er viktig å merke seg hovedaromaene og whiskyprofilen, da kan man tenke på retter som kan samsvare med, eller utfylle whiskysmaken. Du kan også leke med kontraster: Søtt med bittert, surt med salt eller bløthet med sprøhet.

Å velge en whisky til en matrett er akkurat det samme som å velge den rette vinen. Du trenger litt kunnskap om whiskyen, litt erfaring om hva som fungerer og ikke, og en forholdsvis utviklet gane. Etter det er det bare å følge sin personlige smak.

 

Whisky Consulting AS

Landingsveien 80

0767 Oslo

Org.nr. : 965627626

bottom of page